Novara Uszodatechnika

Shop

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Ez egy elég fontos kérdés, de sajnos pontos választ nem lehet rá adni. Úgy gondolom, hogy mindenki pontosan annyit fog egy úszómedencére szánni, amennyi saját maga számára optimális.Az úszómedence ára nagyban függ a medence méretétől, fajtájától, és a beépített anyagok minőségétől. Ezenkívül egy kültéri, kerti medence ára nagyban függ a terepviszonyoktól, és a terület megközelíthetőségétől.A medence vásárlásánál arra érdemes figyelni, hogy ne legyen a szemmel láthatóan olcsó, akciós medence a későbbiekben egyre drágább és egyre bosszantóbb. Eladó medence rengeteg található a piacon, ami sokszor megnehezíti a dolgunkat(bőség zavara), de egy tapasztalt medence eladó és kivitelező szakember segítségét kérve könnyen meghozhatjuk a megfelelő döntést. Figyelembe kell venni azt is, hogy úszómedencénk a jövőben fejleszthető legyen, hiszen fokozatos bővítésekkel egyre komfortosabbá lehet majd tenni. Mindenképpen fontos az ésszerű tervezés, és az előre egyeztetés a későbbi hibák elkerüléséért.

Ha a  medencénkbe fűtést szereltetünk, többféle előnyt élvezhetünk:

  • Nyár elején a nap általi felmelegedési idő minimálisra csökkenthető
  • Amikor a napközbeni 28 fokos hőmérséklet éjjel 15-re lecsökken, akkor nem hűl vissza a medencénk
  • A fürdési szezont megnyújthatjuk
  • Ha fázósak vagyunk és nem elég a 26 celsius………..

Természetesen kültéri medence fűtését csak azután javaslom, miután lefedtük legalább egy hőtárolós takarófóliával.

Elektromos fűtés: A medence gépészetnél elhelyezett fűtőpatron, mely hőfokszabályzóval van felszerelve. Ezáltal a beállított értéken tudja tartani a medence vizének hőmérsékletét. Mérettől függően lehet 3-12kw teljesítményű, kiépítése egyszerű, de az üzemeltetése a mai energiaárak mellett elég borsos.

 

Hőcserélő- napkollektor: Kiépítése költséges, az üzemeltetésével pedig az a legnagyobb probléma, hogy a kollektor a legtöbb energiát akkor adja le, amikor a legnagyobb a napsütéses órák száma, és tulajdonképpen nincs is nagyon rá szükség.

Mindenképpen akkor lehet gazdaságos, ha a kollektor részt vesz az épület energiaellátásában is. Hálózati melegvíz,…

Hőcserélő-kazán (gáz,vegyes tüzelés): Kiépítésének szintén komoly költségvonzata van, üzemeltetése pedig függ a gáz,szén,fa, stb árától.

Előnye, hogy a fűtési oldalt és a hőmérsékletet itt mi szabályozzuk.

Tavasszal, ősszel fűt, nyáron pedig csak lehűlés esetén.

Hőszivattyú: A hőszivattyú a környezetében lévő levegő energiáját fordítja a medencevíz fűtésére. Gazdaságosságának mértékét az érzékelteti legjobban, hogy egy egység elektromos energiából képes akár 5 egység hőenergiát előállítani. Ezzel szemben az elektromos fűtés egy egység elektromos energiából egy egység hőenergiát állít elő.

Regisztráció

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.