Novara Uszodatechnika

Shop

Szauna tartozékok

Himalájai só kiegészítők

Elgondolkozott már azon, hogy miért ajánlják az orvosok légúti- és bőr megbetegedéseknél a tengeri levegőt? Miért hat egészségünkre és közérzetünkre pozitívan a tengeri és a hegyi levegő?

Az egészségünkre és közérzetünkre döntő hatással van a belélegzett levegő.
A levegő elektromos töltéssel rendelkező részecskékből, úgynevezett ionokból áll.
A mai, civilizált környezetünkben – az elektromos készülékek, elektromos sugárzások, légszennyezettség, fűtés stb.- főképpen pozitív töltésű ionokat hoznak létre, így a levegőben felborul az elektromos töltésű részecskék egyensúlya. Ezt felismerhetjük a túlzottan poros levegőn, amikor a füst tovább marad a levegőben;  levertek, kedvtelenek és erőtlenek vagyunk. A túltengésben levő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben a krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért.
A rohanó hegyi patakok, az erdők, a tengerek negatív ionokat produkálva, fenntartják a levegő elektromos részecskéinek egyensúlyát. Ezért is hatnak ezek a helyek egészségünkre pozitívan. A sóbányák gyógyító levegőjét légúti megbetegedések, asztma, allergia, szénanátha kezelésére ajánlják.
Nincs annál kézenfekvőbb,  hogy otthonunk levegőjét egy természetes „ionizátor” segítségével egészségesebbé tegyük. Tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy a sólámpa biofizikai tulajdonságai pozitívan hatnak az emberi közérzetre. Ezek a pozitív tulajdonságok a természetes ionizáción, az elektromágneses rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak. A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású. A sókristályok életfontosságú negatív töltésű ionokat adnak le,  és az egészségre pozitívan ható bioenergiai erőket sugároznak, amiből nap mint nap energiát tankolhatunk.

A só által leadott negatív töltésű ionok pozitívan hatnak:

  • légutakra, légúti megbetegedésekre,
  • idegfájdalmakra,
  • magas vérnyomásra,
  • reuma ellen

A sókristályok jobbra cirkuláló bioenergiája hatással van:

  • a vesére,
  • az idegekre,
  • a hormon háztartásra,
  • a vér méregtelenítésére,
  • az idegrendszer erősítésére,
  • az öregedési folyamatok lelassítására

Ezeket a szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonságokat az ön  infra-, finn-, vagy akár kombinált szaunájában is élvezheti a himalájai sótéglákkal, melyek a kabinba beépítve, megvilágítással vagy anélkül, gyönyörű látványt nyújtanak.


A sótégla egy kb. 20 x 10 x 5 cm méretű, téglaformára faragott himalájai sókristály. Hatása hasonló a sólámpához.

Több módon is használható:
Mécses, lámpa vagy bármilyen fényforrás elé állíthatunk sótéglát. A só felmelegszik és kellemes fényt ad, így érvényesül a só ionizáló, valamint színterápiás hatása is.
A sótéglákat, mint a neve is jelzi, felhasználhatjuk különféle építészeti célokra is: radiátor elé épített fal, lépcsőburkolat, aljzat burkolás, falrészlet, térelválasztó, vagy akár egy egész sószoba illetve  só kamra építésére. Ezzel nemcsak egy gyönyörű felületet, hanem egy egészséges és ingermentes légteret is varázsolhatunk otthonunkba, vendéglátóhelyiségekbe, wellness centrumokba.
Az  infraszaunába építve a szauna sókabinként is funkcionál.

Regisztráció

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.